Om kaffe från Etiopien

Redan för ca 2000 år sedan började man dricka kaffe i Etiopien, så där finns en väl etablerad kaffetradition! Det sägs att kaffets ursprung kommer från att en etiopisk herde vid namn Kaldi på 800-talet, han såg hur energiskt hans getter betedde sig när de ätit av de röda bären.

Själva kaffebusken kommer från början från Afrika och har sedan exporterats till andra delar av världen. Varje år produceras flera miljoner ton kaffebönor, och bl.a. i Etiopien finns de främsta odlingarna.  

Nästan allt kaffe i Etiopien är ekologiskt odlat, även om det inte är certifierat för det. Kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel används av bara av någon procent av de kaffeodlare som finns där.

Kaffets naturliga växtplats är i skogen, och det odlas på mellan 1800 och 2000 meters höjd, för att få den bästa smaken. Kaffet skördas en gång per år, under perioden september till november.
​​​​​​​
Etiopien är världens femte största producent av kaffe. Cirka en fjärdedel av befolkningen i Etiopien är på något sätt involverad i produktion av kaffe, och kaffe är den viktigaste handelsvaran där.


Kontakta oss:
VD, Zekaryas Tadesse, tel. 073 - 636 37 79
Platschef, Eva Lindén, tel. 070 - 777 94 38
eller via e-post  organicethiocoffee@gmail.com