Organicethiocoffee

Med rötter från Etiopien och erfarenheten av att där finns världens bästa kaffe, har tankarna funnits länge för mig att göra det möjligt för svenska konsumenter att få njuta av det goda och smakrika etiopiska kaffet. 


Jag kom från Etiopien till Sverige för drygt 20 år sedan. Jag är en driftig och arbetsam person, och min energi resulterade i att jag år 2010 blev utsedd till ”Årets nybyggare”, för det arbete jag genomfört i mitt andra företag, Städkurir & Flytt Värmland AB. Läs mer på länkarna: Sveriges Radio P4 samt Nya Wermlands-tidningen.

Jag talar både svenska och flytande amhariska och jag har även arbetat som tolk här i Sverige. Jag är väl förtrogen med etiopisk affärskultur vilket gör att ett samarbete med oss i Organicethio-coffee underlättar kontakten mellan svenska rosterier och vår kaffeproducent. Jag är dessutom vän med VD-n för Lucy Ethiopian Coffee Exporter.

För mig är arbetsmiljö och rättvis handel viktiga områden och jag vill göra skillnad för både anställda och för de bönder som arbetar med kaffeodlingen. 

Jag månar om vår personal och jag uppmuntrar dem till att delta aktivt inom sport, för att ta hand om sin hälsa på bästa sätt! Löpning tillhör etiopisk kultur och därför är jag extra stolt över att vi bl.a. har vunnit Blodomloppet år 2016. Jag själv ägnar mig åt simning, löpning och gymträning. Titta gärna på reportaget om mig på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=qocpF4tSbts
​​​​​​
Kontakta oss:
VD, Zekaryas Tadesse, tel. 073 - 636 37 79
Platschef, Eva Lindén, tel. 070 - 777 94 38
eller via e-post  organicethiocoffee@gmail.com